Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
..

 
Οι Πολιτικοί Εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, και Μεταφορών και Επικοινωνιών, Λούκα Κατσέλη και Νίκος Σηφουνάκης με αφορμή την απόφαση πώλησης χωρίς διαγωνισμό της «Ολυμπιακής Εταιρείας Καυσίμων Α.Ε.», προέβηκαν στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμων Α.Ε. είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση και μάλιστα μετά από διεθνή διαγωνισμό το 1998, έχει αναλάβει μέχρι το 2021 την αποκλειστική διαχείριση της αποθήκευσης και διανομής αεροπορικού καυσίμου στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατά την πρόσφατη συζήτηση της κύρωσης της σύμβασης πώλησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών στη Βουλή, επανειλημμένα ζήτησε να πληροφορηθεί ποια θα είναι η τύχη της παραπάνω εταιρείας καυσίμων, η οποία δεν συμπεριλαμβανόταν στη σύμβαση πώλησης του ομίλου των Ο.Α. στην MIG.
Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών τεχνηέντως απέφυγε να τοποθετηθεί. Με τη χθεσινή (14-4-2009) απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων αποφασίστηκε η απ’ ευθείας πώληση της κερδοφόρας θυγατρικής εταιρείας καυσίμων των Ο.Α.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταγγέλλει για άλλη μια φορά την επιλεκτική και αδιαφανή διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία επιβάλλεται οι διαδικασίες να είναι ανοικτές και διαφανείς και να στοχεύουν στη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, κάτι που δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.»